Näin treenaat rohkeuslihaksiasi

Haluatko alkaa treenata rohkeuslihaksiasi? Lupaan, että löydät rohkeutta elää itsesi näköistä elämää näillä vinkeillä.

Haluatko treenata kunnolla ja ponnistella täysillä? Sata lasissa, hiki valuen ja veren maku suussa. Lupaatko tehdä kovasti töitä? Osaatko sitoutua tavoitteisiin ja tahdonvoimallasi pysyä niissä? Katse tiukasti päämäärässä ja juhlit vasta sitten, kun olet saavuttanut sen.

Ei sentään. Ehkä olet tottunut tällaiseen tapaan treenata. Minä ainakin olin suorittamisen mestari. Sillä ei kuitenkaan saavuteta sitä rohkeutta, jota tarvitset elääksesi aitona itsenäsi ja tehdäksesi niitä asioita, joista sydämesi syttyy.

Sinulla on rohkeuslihaksia ja pelkolihaksia. Jokainen rento lihas on rohkeuslihas. Olet vapaa kokeilemaan uusia asioita, liikkumaan haluamaasi suuntaan, luomaan yhteyksiä ihmisten kanssa, lepäämään ja rentoutumaan. Jokainen kroonisesti jännittynyt lihas on pelkolihas. Jännittynyt lihas estää sinua tekemästä asioita. Kireä lihas vaikuttaa siihen, miten vapaasti voit joustaa muutoksissa, liikkua ja ottaa askeleita haluamaasi suuntaan, erottautua omana itsenäsi, nauttia elämästä, rentoutua, iloita ja luottaa elämään.

Itseäsi vastaan toimiminen lisää jännitystä kehossasi. Aina kun et kuuntele sydämesi ääntä ja toimit vastoin omaa hyvinvointiasi, lisäät jännitystä kehossasi.

Jännittyneessä lihaksessa on jokin tunnemuisto, joka estää sinua elämästä vapaasti omana itsenäsi. Kehosi suojelee sinua. Aina. Se tallentaa lihasjännitykseksi tunteet ja kokemukset, joita et ole voinut tuntea niiden tapahtumahetkellä. Olet ehkä unohtanut, mitä tapahtui tai muistat tapahtuman vain mielelläsi. Kehosi muistaa tunteet puolestasi ja ponnistelee, jotta tuo tunne pysyisi tietoisuutesi ulottumattomissa. Lihasjännitys on kehosi ylimääräistä ponnistelua. Lihasjännityksen vuoksi hengityskään ei virtaa vapaasti kehossasi.

Jokainen alitajuinen uskomuksesi, joka estää sinua elämästä haluamallasi tavalla, on lihasjännityksenä kehossasi. Kun lihas rentoutuu, se päästää tukahduttamasi tunteen tietoisuuteesi. Pelkolihaksesta tulee rohkeuslihas, eikä alitajuinen uskomus ei enää rajoita sinua. Kehosi on niin viisas, että se päästää tietoisuuteesi vain tunteita, jotka olet valmis kohtaamaan.

Miten pelkolihaksesta sitten saadaan treenattua rohkeuslihas?

Luulen, että vastustat tätä treeniohjelmaa. Sinut on todennäköisesti opetettu tekemään kovasti töitä ja ponnistelemaan haluamasi päämäärän saavuttamiseksi. Lähes jokainen valmennusasiakkaani vastustaa ajatusta, että etsimänsä löytää, kun lopettaa etsimisen. Järjen sijasta löydät etsimäsi kehosi avulla. Tekemällä ja tuntemalla.

Pelkolihasta treenataan rauhoittumalla, tekemällä iloa tuottavia asioita, hellittämällä, hakeutumalla sellaisten ihmisten seuraan, jotka aidosti hyväksyvät sinut ja kannustavat sinua. Pelkolihas rakastaa läsnäolevaa kosketusta. Kosketusta, joka ei vaadi mitään, vaan on läsnä ja tuo lämpöä kehollesi. Kättä, joka vain on ihollasi. Itku on parasta treeniä pelkolihakselle. Se hoitaa ja rentouttaa kehoasi paremmin kuin mikään lääke, kun se on vapauttavaa, sydämestä tulevaa itkua.

Pelkolihas rakastaa sitä, että kuuntelet kehoasi. Pelkolihakset jännittyvät kovasta treenistä. Voiman kasvattamisen sijasta ne janoavat rentoutta ja löydät ne lempeällä liikkeellä. Esimerkiksi hidas ja lempeä hathajooga tai yin-jooga ovat hyviä tapoja antaa painovoiman tehdä työ puolestasi. Kehosi antautuu painovoimalle, sinun ei itse tarvitse tehdä mitään.

Kipeät kohdat kehossasi ovat pelkolihaksia, jotka vaativat eniten huomiotasi ja usein myös toisen läsnäoloa. Jännitykset, kivut ja sairaudet ovat viestejä keholtasi, että olet toiminut vastoin itseäsi, omaa parastasi.

Rohkeuslihaksista tulee pelkolihaksia, jos tukahdutat tunteesi. Kehosi ilmoittaa heti kivulla, jos olet jättänyt jonkin tunteen huomiotta tai toiminut vastoin sydämesi ääntä. Voit palauttaa jokaisen pelkolihaksesi rohkeuslihakseksi, kun uskallat tuntea tunteet, jotka keho muistaa puolestasi.

Rohkeuden salaisuus on tunteiden tunteminen, kehosi kuunteleminen ja itsesi puolella seisominen.

Niin yksinkertaista. Ja niin haastavaa, jos olet koko elämäsi oppinut toimimaan toisella tavalla.

Jos kaipaat tukea rohkeuslihastesi treenaamisessa, ota yhteyttä niin mietitään sopiva treeniohjelma sinulle. Tule kokeilemaan lempeyden joogaa.

Liity kirjeystäväksi, niin saat maanantaikirjeeni sähköpostiisi.