Mielen mentorit

Päässäni asuu tärkeä ryhmä mielen mentoreita, joiden kanssa sparrailen lähes päivittäin. Julia Cameronia saan kiittää oman polkuni löytämisestä. Hänen puheilleen palaan silloin, jos suuntani on väliaikaisesti kadoksissa. Julia neuvoi aamusivujen kirjoittamisesta mielen puhdistamiseksi ja taiteilijatreffeistä luovuuden ruokkimiseksi ja paljon muita harjoituksia. Hänen ansiostaan löysin kadonneen taiteilijan itsestäni. Julia on myös rikkonut suomalaista ajatusta siitä, että ihminen voi olla hyvä vain yhdessä asiassa ja kuljen nyt kohti kymmentä toisiaan täydentävää ammattia. Elizabeth Gilbertiin olen yhteydessä, jos tarvitsen iloa päivään. Liziltä olen oppinut, että luova työ on kivaa eikä sen ole tarkoitus olla kärsimystä. Liz jaksaa myös muistuttaa, ettei ole minun tehtäväni arvioida, onko lopputulos hyvä vai huono, kunhan se on valmis.

”Better done than good” ”The universe buries strange jewels deep within us all, and then stands back to see if we can find them. The hunt to uncover those jewels - that’s creative living. The courage to go on that hunt in the first place - that’s what separates a mundane existence from a more enchanted one.”

Seth Godin takoo päähäni rohkeutta. Sethin kirja Linchpin sai minut lopulta ottamaan ratkaisevat muutoksen askeleet ja toinen kirja Tribes vahvisti valintaani. Seth opetti, ettei ole olemassa kirjoittajan blokkia, täytyy vain olla valmis kirjoittamaan myös huonoa tekstiä. Sethiltä opin, että päivään saa reippaasti lisää tunteja, jos ei osallistu kokouksiin tai katso televisiota ja kissavideoita netistä. Seth auttaa hiljentämään liskoaivot, jotka välillä yrittävät saada minut pysymään ruodussa ja hiljaa. Hänen esimerkistään kirjoitan ja julkaisen jotain joka päivä.

”Ship often. Ship lousy stuff, but ship. Ship constantly.” ”You can either fit in or stand out. Not both.”

Oprah Winfrey muistuttaa minua kerta toisensa jälkeen kuuntelemaan sisäistä ääntäni.

”Your life journey is about learning to become more of who you are and fulfilling the highest, truest expression of yourself as a human being. That’s why you’re here. You will do that through your work and your art, through your relationships and love.”

Kylli Kukk, joogakoulu Shantin perustaja ja opettaja on opettanut minut hengittämään, pysähtymään ja ymmärtämään elämän energian ja valon lähteenä. Kyllin joogasta lähden joka kerta uutena ihmisenä, aina uuden oivalluksen saaneena. Hänen ansiostaan muistan rauhoittaa hengitykseni rytmin neljään kertaan minuutissa, jos tarvitsee hiljentää tahtia. Tärkeimmät inspiraation lähteet: Julia Cameron: Kirjat Tie luovuuteen, Kultasuoni, Tyhjän paperin nautinto, The Artist’s Way for Parents Elizabeth Gilbert: Kirja Big Magic Seth Godin: Mm. kirjat Linchpin ja Tribes, podcast Akimbo, blogi https://seths.blog/ Oprah Winfrey: Podcast Supersoul Conversations Kylli Kukk: Joogatunnit Shantissa