Kehon muistot

On mielen muistoja. On kehon tunnemuistoja. Keskitymme mielen muistoihin, vaikka kehon tunnemuistot saattavat ohjata koko elämäämme. Tietämättämme.

Yritin järkeilemällä, puhumalla, analysoimalla, miettimällä, kirjoittamalla ja muistelemalla saada elämäni langat ojennukseen. Pääsin pitkälle, mutta aina jokin jäi puuttumaan.

Ongelma oli, että olin koko ajan päässäni, vaikka ratkaisu oli kehossani.

Länsimainen ajattelu on katkaissut yhteyden kehon ja mielen välistä. Tai kehon, mielen ja sielun.

Elämme lähinnä mielessämme. Keho on fyysinen osa meitä, joka kulkee mukana. Sitä voi kohdella kaltoin, piiskata parempiin suorituksiin ja moittia, kun se yrittää kertoa meille jotain.

Alamme arvostaa kehoamme vasta, kun se ei enää seuraakaan tahtoamme. Unohdamme sen taas, kun se voi hyvin.

Oma vyyhtini alkoi aueta, kun koin yinjoogassa, miten kehoni oli taltioinut lihasjännitykseksi tunnemuistoja lapseni sairauden ajalta, joita en ollut voinut tuntea sillä hetkellä.

Etsimäni puuttuva palanen oli Rosen-metodi. Marion Rosenin kehittämä kehoterapia perustuu ajatukseen, että lihasjännitykset ovat kehoon patoutuneita tunteita.

Rosen-hoidossa läsnäoleva kosketus auttaa tuomaan jännitykset tietoisuuteen ja vapauttaa tunteita kehosta. Tunteita vuosien tai vuosikymmenten takaa. Se aloittaa muutoksen, jonka avulla ihminen alkaa saada koko potentiaaliaan käyttöönsä. Jäljelle jää aito itse ja vapaus elää ilman mielen rajoituksia.

Olen löytänyt kehostani virheiden tekemisen pelon, koko elämäni patoamani vihat, pelot, surut, ilkeät sanat ja teot, sukupolvelta toiselle periytyneet tunteet. Ne ovat tietämättäni ohjanneet valintojani, tekojani, koko elämääni.

Mieltä, ajatuksia ja uskomuksia työstämällä voi päästä todella pitkälle.

Jos tuntuu, että jokin jää silti puuttumaan, vaikka kuinka jumppaa mieltä, ratkaisu voi olla kehossa.