6. Elämäntaitomittarit

Itsenäisyyspäivänä kotimainen mestariteos, jonka rinnalla kalpenevat lähes kaikki joulukalenterini kirjat.

6. Olavi Tähtelä: Elämäntaitomittarit: miten selviydyn ihmisviidakossa

On helppolukuisia kirjoja ja sitten näitä, jotka muuttavat koko elämän.

Tämä harvinaisuus kannattaa ostaa, jos sen jostain löytää.

Kirjan 117 elämäntaitomittaria ovat itsensäkehittämisen työvälineitä niille, jotka haluavat nostaa ajattelunsa yleistä tasoa. Niille, jotka haluavat oikeasti muuttua.

Mittareiden avulla voi tutkia omia ajatusmalleja, sitä millainen on ja miksi, nähdä itsensä rehellisesti sellaisena kuin on.

Tämä kirja ei päästä helpolla. Lempeän silittelyn sijasta se näyttää myös elämän raatopuolia itsessämme, jotka haluaisimme jättää kohtaamatta. Ja kuitenkin niissä piilee muutoksen avain.

Mitä rehellisempi on itselleen, sitä helpompaa muutos lopulta on. Mitä rehellisemmin tutkii ja kyseenalaistaa omaa ajatteluaan ja toimintaansa, sitä enemmän pystyy muuttumaan.

Mittareiden voima perustuu kirjoittamiseen ja niiden työstämiseen. Ne auttavat katsomaan ja näkemään tarkemmin oman ajattelun sokeita pisteitä. Mittareita voi työstää yksin, yhdessä tai ryhmässä. Eniten saa irti, jos voi käsitellä asioita ammattilaisen kanssa.

”Mittareiden tarkoituksena on pysäyttää lukija, panna hänet ajattelemaan, suistaa hänet pois totutuilta ajatusuriltaan. Näin on mahdollista sisältäkäsin ohjautua uuteen. Mittareiden tarkoitus on kehittää ajattelutaitoa.”