2. Kultasuoni

Joulukuussa jaan 24 minulle merkityksellistä kirjaa, jotka ovat opastaneet muutoksen, luovuuden ja henkisen kasvun matkallani. 2. Julia Cameron: Kultasuoni - Matka luovuuden sydämeen Perun puheeni. Tie luovuuteen on tärkeä teos muutosta ja luovuutta kaipaavalle, mutta se ei yksinään riitä. Se tarvitsee Kultasuonen rinnalleen. Julia Cameronin kirjat ovat vaikuttavia yksinkin, mutta vasta yhdessä niistä tulee kokonainen matka. Matka kohti luovaa, itseni näköistä elämää olisi jäänyt kesken, jos en olisi löytänyt tätä kirjaa. Tai olisin joutunut räpiköimään paljon enemmän itsekseni ilman tätä matkakumppania.

Tämä kirja käsittelee syvää ja perusteellista luovuuden parantumista - ja sen keinot ovat luovia. Juuri luovuuden käyttö parantaa luovuuden haavat. Mikään muu ei tehoa. Luovuuden elvyttäminen ei ole älyllinen prosessi. Aikuinen minämme ainoastaan ”ymmärtää” haavan. Oman luovan taiteilijamme, sisäisen luovan lapsen, täytyy todella parantaa tuo haava.

Olin löytänyt taiteilijan ja luovuuden itsestäni, mutta olin todella hukassa miettiessäni, mitä sitten. Siinä missä Tie luovuuteen auttaa murtamaan sisäisiä muureja luovuuden tieltä, Kultasuoni opastaa elämään luovaa, itsemme näköistä elämää. Kirjan tehtäviä tehdessä aloin muistaa kauan sitten unohtuneita asioita. Mieleeni alkoi palautua, kuka oikeasti olin ja mitä asioita tehdessäni olin täysin vapaa. Löysin uudelleen kirjoittamisen ilon, kutsumukseni. Kirjan myötä löysin intuition voiman, opin luottamaan sisäiseen ääneen ja heittäytymään. Taiteilija tarvitsee tuota luottamusta voidakseen seurata omaa polkuaan. Palaset alkoivat loksahdella hajanaisten ideoiden sekamelskasta. Kuva valoisammasta tulevaisuudesta alkoi piirtyä silmieni eteen. Opin hiljentämään järjen äänen unelmieni tieltä.