1. Tie luovuuteen

Kirjat ovat minulle henkireikä, elämän suola ja tie uuteen ajatteluun.

Joulukuussa jaan 24 minulle merkityksellistä kirjaa, jotka ovat opastaneet muutoksen, luovuuden ja henkisen kasvun matkallani.

Aloitan tärkeimmästä teoksesta, jota ilman en olisi löytänyt omaa tarkoitustani, taiteilijaa itsestäni, kirjoittamisen nautintoa ja luovuutta elämän kantavana voimana.  

1. Julia Cameron: 
Tie luovuuteen - Henkinen polku syvempään luovuuteen

Elämän muuttava kirja. Matkakumppani oman polkunsa etsijälle tai luovuutensa kadottaneelle.

Jos pitäisi valita yksi ainoa kirja muutosta kaipaavalle, se olisi tämä. Mitään muuta ei tarvita.

Elämä ei ole entisensä tämän jälkeen, vaan jotain paljon parempaa.

Autiolle saarelle riittäisi tämä kirja, kynä ja paperia. Kaikki muu järjestyisi niiden avulla.

Tie luovuuteen odotti hyllyssäni 11 vuotta, ennen kuin olin valmis antamaan sille mahdollisuuden. Samoin on käynyt monelle muulle.

Tärkein anti on tehtävissä, jotka auttavat kuorimaan luovuuden esteitä yksi kerrallaan ja lopulta löytämään vapauden tekemiseen ja sen aidon minän, jonka on syystä tai toisesta kadottanut vuosien varrella.

Kirjan lukeminen antaa tiedon, miten muutos voi tapahtua, mutta tiedosta ei ole hyötyä, jos sitä ei vie käytäntöön tekemällä tehtäviä.

Kirjan myötä arkeeni on tullut pysyväksi osaksi aamusivut ja taiteilijatreffit.

Aamusivut on tajunnanvirran kirjoittamista, käsin, kynällä, joka aamu. Ne auttavat tyhjentämään mieltä kaikesta roskasta, joka pyörii siellä uudelleen ja uudelleen ja estää meitä elämästä itsemme näköistä elämää.

Taiteilijatreffeillä täytämme luovuuden varastoamme, kun vietämme tavallisesta poikkeavaa laatuaikaa yksin omassa seurassamme.

Kirja luo uskoa muutoksen mahdollisuuksiin silloinkin, kun tuntee polkevansa ikuisesti paikallaan.

Monet meistä toivovat olevansa luovempia. Monet vaistoavat olevansa luovempia mutta eivät kykene ammentamaan tuota luovuutta. Unelmat eivät toteudu, ja elämä tuntuu lattealta. Monesti saamme hinoja ideoita ja unelmoimme suurista asioista, mutta emme pysty toteuttamaan niitä.

Ei ole olemassa mitään pikaratkaisua, tuskatonta ja kätevää oikotietä, mutta on mahdollista löytää ja elvyttää oma luovuutensa prosessilla, joka on opeteltavissa. Olemme monimutkaisia, monitasoisia yksilöitä, mutta meissä kaikissa on yhteisiä tekijöitä, joita on mahdollista käyttää tässä luovuuden elvyttämisen prosessissa.

Muista, että tullaksesi taiteilijaksi sinun on oltava valmis olemaan huono taiteilija, sinun on annettava itsellesi lupa olla huono, surkea ja aloittelija. Täten sinusta voi tulla taiteilija, ja ajan myötä ehkä hyväkin taiteilija.